Terug

 • Ruim assortiment
 • Scherpe prijzen
 • Verkoop & Verhuur

Veilige badkamer

Veilige badkamer

Met een veilige badkamer voorkomt u een ernstige valpartij en alle gevolgen van dien.
Helaas gebeuren er nog steeds veel ongelukken in de badkamer. Dit komt omdat er weinig of geen voorzieningen zijn om het veiliger te maken. Omdat badkamers vaak vochtig of nat zijn, is de kans groter dat u uitglijdt en slecht valt.

Een veilige badkamer is essentieel voor ouderen om onafhankelijk en zelfstandig te kunnen blijven leven. Veel ongevallen in huis vinden plaats in de badkamer, dus het is belangrijk om de juiste hulpmiddelen te hebben om het risico op vallen en andere verwondingen te verminderen. Hiervoor zijn een aantal oplossingen om weer veilig gebruikt te kunnen maken van uw douche;

 1. Antislipvloer

Een gladde badkamervloer kan gevaarlijk zijn, vooral als ze nat zijn. Een antislipvloer kan helpen om het risico op uitglijden te verminderen. Dit kan gedaan worden door het installeren van antislipmatten of een speciale coating op de vloer.

 1. Handgrepen

Handgrepen zijn een essentieel hulpmiddel te ondersteunen bij het in en uit bad of douche stappen. Het is belangrijk om handgrepen te installeren op de juiste hoogte en op strategische plekken in de badkamer, zoals bij het toilet en de douche.

 1. Douchezitje

Een douchezitje kan ouderen helpen om veilig te douchen zonder het risico op uitglijden of vallen. Er zijn verschillende soorten douchezitjes beschikbaar, zoals opvouwbare, wandmontage of vrijstaande modellen.

 1. Toiletverhogers

Een toiletverhoger kan ouderen helpen om gemakkelijker op te staan van het toilet. Het verhoogt de hoogte van het toilet, waardoor ouderen minder diep hoeven te buigen.

 1. Verlichting

Voldoende verlichting in de badkamer is essentieel voor ouderen om veilig te kunnen manoeuvreren. Het is belangrijk om heldere verlichting te hebben bij de douche, het toilet en de wastafel.

 1. Douchekop op glijstang

Een douchekop op glijstang kan ouderen helpen om zich gemakkelijker te wassen, omdat de hoogte van de douchekop kan worden aangepast aan hun behoeften.

Door deze hulpmiddelen te gebruiken kan de badkamer veiliger worden gemaakt en kan men zelfstandig en onafhankelijk blijven. Raadpleeg een van onze zorgspecialisten in de winkel om de juiste hulpmiddelen te vinden voor uw behoeften en budget.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box