Terug

 • Ruim assortiment
 • Scherpe prijzen
 • Verkoop & Verhuur

Thuiszorgwinkel Motion Mobility - Klantenservice

Welkom bij de klantenservice van Motion Mobility!
 
Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw vragen en opmerkingen over onze producten en diensten. Of u nu op zoek bent naar advies over welke thuiszorgproducten het beste bij uw situatie passen, of hulp nodig heeft bij het plaatsen van een bestelling, wij zijn er om u te helpen.
 
Neem gerust contact met ons op via telefoon of e-mail en wij zullen ons best doen om u snel en professioneel van dienst te zijn. Uw tevredenheid is onze hoogste prioriteit!
 

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Contact

1.1 Wanneer is de klantenservice bereikbaar?

Maandag t/m Vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur Zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

1.2 Wat is jullie telefoonnummer?

Ons telefoonnummer is 020-2504525

1.3 Wat zijn jullie contact/adres gegevens?

Motion Mobility

Noordeinde 136

1121AL Landsmeer

Tel: 020-2504525

Email: [email protected]

1.4 Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/m Vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur*

Zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

 

*Vrijdag tussen 13:00 tot 15:00 uur gesloten

2. Showroom

2.1 Kan ik alle producten bekijken in de winkel?

Normaal is het grootste gedeelte van onze producten in onze showroom te bekijken. Voor de zekerheid kan je ons ook altijd even bellen ter bevestiging.

3. Bestellen

3.1 Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

U kunt een bestelling plaatsen via onze webshop of in de winkel. Ons personeel helpt u graag verder. Mocht u ergens een vraag over hebben, bel ons gerust op 020-2504525

3.2 Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Bij het plaatsen van een bestelling is er een keuze uit verschillende betaalmethoden; iDeal, Klarna, in3, PayPal, Sofort, bankoverschrijving, Visa, Mastercard. U ontvangt na het plaatsen van een bestelling een e-mail met daarin de orderbevestiging.

4. WMO/PGB

4.1 Welke scootmobiel krijg je van de PGB?

Je kunt elke scootmobiel uitkiezen die je wilt. Houd er wel rekening mee dat je met het geldbedrag dat je krijgt niet elke scootmobiel volledig kunt betalen. Soms zal je dit bedrag zelf moeten aanvullen. Dit hangt volledig af van de hoogte van het persoonsgebonden budget dat je krijgt.

4.2 Met spoed een hulpmiddel nodig, maar procedure bij gemeente duurt erg lang. Wat te doen?

Het aanvragen van een hulpmiddel bij de gemeente (wmo) kan zomaar een paar weken tot en paar maanden in beslag nemen. Dat kan erg lang zijn als je een aandoening hebt waarbij je situatie snel verslechtert. Of als je door een ongeval plotseling hulp nodig hebt.
 
In dit soort situaties kun je een spoedaanvraag doen bij de gemeente. Dan wordt het besluit over toekennen van een hulpmiddel sneller genomen.  Als het niet lukt om een hulpmiddel snel te leveren (omdat er bv. specifieke aanpassing door derden nodig zijn, of bij trapliften) dan kan er een tijdelijke oplossing worden geregeld. Geef bij de aanvraag duidelijk aan dat het om een spoedprocedure gaat.
 

5. Scootmobiel

5.1 Heb je een rijbewijs nodig voor een scootmobiel?

U heeft geen rijbewijs nodig. U hoeft geen kenteken aan te vragen. U hoeft geen helm op. U moet het voertuig verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA).

5.2 Wat is beter 3 of 4 wiel scootmobiel?

Kortweg zit het verschil tussen een 3- en 4-wiel scootmobiel vooral in de besturing: Een 3-wiel scootmobiel heeft meestal een kortere draaicirkel en is wendbaarder. Een 4-wiel scootmobiel is vaak minder wendbaar, maar wel veel stabieler en erg geschikt voor grotere afstanden.

5.3 Hoeveel kilometer kun je rijden met een scootmobiel?

Dit hangt af van de capaciteit van de accu. Deze bepaalt welke afstand maximaal afgelegd kan worden en wordt uitgedrukt in ampère (Ah). Hoe meer ampère, hoe verder u komt. Met 12 Ah kunt u ruim 10 km afleggen, met 50 Ah legt u 35 km af en met 97 Ah legt u maar liefst 65 km af! Accu’s slijten en dat houdt in dat wat oudere accu’s u minder ver brengen en de afstand die afgelegd kan worden afneemt.

5.4 Is verzekering voor scootmobiel verplicht?

Ja, Elke scootmobiel (ook een opvouwbare scootmobiel) moet een WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade aan de tegenpartij als u een ongeluk veroorzaakt.

5.5 Hoe kies ik de juiste scootmobiel?

1. Aantal wielen van de scootmobiel

Bij een scootmobiel heb je de keuze tussen drie of vier wielen. Een scootmobiel met vier wielen is vaak stabieler dan een scootmobiel met bijvoorbeeld drie wielen.
Daarnaast heeft een scootmobiel met drie wielen een veel kleinere draaicirkel dan een scootmobiel met vier wielen. Bedenk daarom in welke ruimte je de scootmobiel wilt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte om de scootmobiel in te parkeren of gebruik je de scootmobiel ook binnenshuis? Dan kun je het beste gaan voor een scootmobiel met drie wielen. Gebruik je de scootmobiel voor langere afstanden, dan kan je beter voor een 4 wiel kiezen.

2. Maximale afstand van de scootmobiel (actieradius)

De maximale afstand die je met de scootmobiel kunt rijden, wordt ook wel de ‘actieradius’ genoemd. Dit is misschien wel het meest belangrijke punt om op te letten. De ene persoon heeft de scootmobiel nodig voor een ritje naar de supermarkt, de ander wil zich echt van dorp naar dorp verplaatsen. Scootmobielen kunnen enorm van elkaar verschillen in actieradius. Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken over waar je de scootmobiel voor wilt gaan gebruiken en hoeveel kilometer dat ongeveer is.

3. Snelheid van de scootmobiel

Wanneer je langere afstanden wilt afleggen met jouw scootmobiel, is het handig wanneer deze ook een beetje vaart kan maken. Scootmobielen met een hogere actieradius hebben dan ook vaak een hogere snelheid.

4. Opvouwbare scootmobiel

Wanneer je jouw scootmobiel wilt meenemen in de auto of trein, of wanneer je weinig opbergruimte heeft, kan het handig zijn om voor een opvouwbare of demontabele scootmobiel te kiezen. Een opvouwbare of demontabele scootmobiel heeft vaak wel een lagere actieradius en is dus minder geschikt voor de langere afstanden.

5. Zitting (en vering) van de scootmobiel

Wanneer je langere afstanden wilt afleggen, maar ook wanneer je last hebt van jouw rug, is een comfortabele zitting erg belangrijk. Het is aan te raden om verschillende zittingen uit te proberen, zodat je de ondersteuning, maar ook de vering kunt ervaren. Zitting en vering kun je het beste ervaren door daadwerkelijk met de scootmobiel te rijden. Je kunt daarom altijd een proefritje maken in en buiten onze showroom, of bij jou thuis via onze Motion Mobility Thuisservice.”

5.6 Wat kost een verzekering voor een scootmobiel?

Een scootmobiel verzekering zonder aanvullende verzekeringen kost ongeveer 6 euro per maand. Afhankelijk van de waarde van uw scootmobiel betaalt u voor een WA-verzekering volledig casco het dubbele, 3-dubbele of iets daartussenin.

5.7 Wordt een scootmobiel vergoedt?

Je kan mogelijk wel in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit kan je aanvragen bij het WMO-loket (gemeentehuis) in jouw woonplaats. Binnen de WMO kan je zorg in natura of een PGB aanvragen.

5.8 Waar kan ik parkeren met mijn scootmobiel?

Het parkeren van uw scootmobiel mag gewoon op de stoep. Net als een fiets dus. Bijvoorbeeld voor uw eigen woning. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat anderen er zonder problemen langs kunnen.

6. Rollator

6.1 Kun je een rollator vergoed krijgen?

Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals rollators, krukken en looprekken, zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering. U kunt deze hulpmiddelen zelf kopen of huren. Bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel.

6.2 Wat is een goede rollator voor buiten?

De nr.1 van onze 2023 rollator test is de Server Athlon rollator met soft wielen van het merk Rehasense! Deze rollator die geschikt is voor binnen en buiten, scoort op alle test-punten zeer goed, met name op wendbaarheid. De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. Gevolgd door de Saljol AR62 lichtgewicht rollator op plek 2. En de Topro Pegasus eindigt op plek 3.

6.3 Wat kost een rollator?

De prijzen voor een eenvoudig model beginnen bij €90. De meeste standaard modellen kosten echter tussen de €80 en €160. Vanaf €300 tot €500 kunt u een lichtgewicht rollator kopen die makkelijk inklapbaar en verstelbaar is en extra comfort biedt.

6.4 Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een rollator?

1. Welke soort banden het beste bij uw gebruik past.
2. Welke rollator zitting het meest comfortabel voor u is.
3. Hoe licht de rollator is.
4. Hoe makkelijk de rollator is op te vouwen.
5. Welke rollator hoogte het beste voor u is.

6.5 Welke maat rollator heb ik nodig?

De ideale handvat hoogte is ter hoogte van uw polsen. Deze hoogte kunt u opmeten door rechtop te gaan staan met uw armen langs het lichaam. Laat vervolgens de hoogte van de grond tot uw polsen opmeten. Dit is de hoogte waarop de handvatten van uw rollator moeten worden ingesteld.

6.6 Hoe lang gaat een rollator mee?

Een rollator wordt vaak dagelijks gebruikt en de betere merken hebben natuurlijk een langere levensduur. Gemiddeld kunt u denken aan een levensduur van 5 tot 7 jaar bij een top merk zoals Rehasense, Topro of Saljol.

6.7 Wat is het verschil tussen een binnen en buiten rollator?

Het duidelijkste verschil is het formaat van de wielen. Vaak beschikken binnenrollators over kleinere wielen dan buitenrollators. Buiten komt u namelijk regelmatig oneffen ondergronden tegen, waar u met grote wielen weinig tot geen hinder van ondervindt. Binnen is een rollator met kleinere wielen juist fijn.

6.8 Wat voor soorten rollators zijn er?

Er zijn rollators met 3 en rollators met 4 wielen. Een rollator met 3 wielen is wendbaarder dan een met 4 wielen en is bovendien compacter en wordt vaak voor binnenshuis gebruikt. Een rollator met 4 wielen is stabieler.
 

7. Rolstoel

7.1 Wat is de prijs van een rolstoel?

Een basismodel rolstoel kunt u al kopen vanaf €120. De gemiddelde prijs ligt echter eerder tussen de €200-€400. De luxe uitvoeringen kosten tot wel €1000. Een elektrische rolstoel kost tussen de €1000 tot €4000.

7.2 Waar moet je op letten bij het kopen van een rolstoel?

Belangrijke punten waarop u moet letten bij aanschaf van een rolstoel:
 1. Zithoogte.
 2. Zitbreedte.
 3. Zitdiepte.
 4. Opvouwbaar.
 5. Lichtgewicht.
 6. Been en arm steunen.
 7. Handvatten.
 8. Wielen.

7.3 Hoe douchen mensen in een rolstoel?

Niet elke rolstoel is overigens geschikt om mee onder de douche te gaan. Neem plaats in een speciale doucherolstoel of maak een transfer naar een douchezitje dat tegen de douchewand bevestigd is. Voor mensen met een beperking wordt een lage douchebak ook regelmatig geadviseerd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box