Terug

  • Ruim assortiment
  • Scherpe prijzen
  • Verkoop & Verhuur

Hulp bij WMO/PGB

Het is mogelijk om een mobiliteitsvoorziening (scootmobiel, elektrische rolstoel etc.) via de gemeente aan te vragen. Dit doet u via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U krijgt een bedrag van de gemeente op basis van uw persoonlijke situatie. Dit kan een gedeeltelijke of volledige vergoeding zijn.

Heeft u hulp nodig met uw aanvraag voor een mobiliteitsvoorziening? Onze PGB-adviseurs ontzorgen u volledig bij uw WMO/PGB-aanvraagtraject.

 

 

Aanvraag scootmobiel WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

De WMO is een wet die hulp en ondersteuning biedt, zodat u mee kunt blijven doen in de samenleving. Heeft u thuis hulp nodig? Dan kunt u zich aanmelden bij uw eigen gemeente, bij het WMO-loket.

De gemeente is verantwoordelijk voor de WMO. Bij de meeste gemeenten kunt u online een WMO aanvraag formulier invullen.

Als u een scootmobiel via de WMO wilt aanvragen is het nodig dat u deze stappen volgt:

  1. Aanvraag scootmobiel WMO: Maak een melding bij het WMO-loket in uw gemeente. Dat kan online of telefonisch.
  2. Het keukentafelgesprek: De gemeente onderzoekt uw situatie en welke hulpvraag u heeft. Ze kijken wat er nodig is om dit op te lossen. Ook wordt er gekeken in hoeverre vrienden en familie in uw omgeving u kunnen ondersteunen.
  3. Verslag & voorstel: Binnen 10 dagen wordt er een verslag gemaakt van het keukentafelgesprek. In dat verslag staat een voorstel met de te ondernemen stappen. Zoals de vergoeding van de WMO voor een scootmobiel.
  4. Uw handtekening: Als u het eens bent met de oplossing die de gemeente biedt, stuurt u het voorstel getekend terug.
  5. Beslissing: De gemeente neemt binnen 14 dagen een indicatiebesluit. Als uw aanvraag is goedgekeurd, helpt Motion Mobility u met het verzilveren en verantwoorden van uw budget voor uw mobiliteitsvoorziening.

* Voor een scootmobiel via de WMO betaalt u een eigen bijdrage van maximaal €19,- per maand. De eigen bijdrage is in de meeste gevallen al in de prijs verrekend, hier hoeft u dus geen rekening mee te houden.

Mobiliteitsvoorziening aanvragen via PGB

Als u een WMO-aanvraag doet kunt u aangeven of u een vergoeding in natura, of een Persoonlijk Gebonden Budget wil. Met een Persoonlijk Gebonden Budget kunt u zelf uw zorg inkopen. 

Hoogte van het PGB-budget

Er is geen eenduidig antwoord te geven op hoe hoog uw budget voor PGB zal zijn. De hoogte van uw PGB voor een scootmobiel is afhankelijk van uw situatie.

Uw inkomen of vermogen is niet van belang voor een scootmobiel vergoeding. Uw financiële situatie heeft wel invloed op de hoogte van de eigen bijdrage die in de meeste gevallen betaald moet worden.

De hoogte van een scootmobiel vergoeding is per gemeente verschillend. Per jaar krijgt u van de Sociale Verzekeringsbank, de gemeente of van de zorgverzekeraar een brief waarin staat hoeveel PGB u dat jaar krijgt.

U krijgt vaak een budget voor een langere periode. Dat kan tussen de 5 en 7 jaar zijn. Het budget dat u krijgt kunt in deze periode uitgeven aan de zorg die u nodig heeft.

Voordelen van een mobiliteitsvoorziening via een PGB aanvraag

Kiest u voor het PGB dan krijgt u van de gemeente een bedrag om een mobiliteitsvoorziening naar keuze aan te schaffen op basis van uw indicatiestelling en pakket van eisen. Dit geeft u veel vrijheid.

Zo bepaalt u bijvoorbeeld zelf waar u uw scootmobiel koopt en heeft u meer invloed op welke scootmobiel het beste bij u persoonlijk past. Bij het PGB ontvangt u een nieuwe scootmobiel. U kiest zelf het model wat u aanspreekt qua snelheid, actieradius en comfort.

Wij ondersteunen u bij een scootmobiel aanvraag

Motion Mobility ondersteunt bij PGB-aanvragen door het hele land en staat bekend om de uitstekende service. Onze Mobiliteit Experts kijken samen met u welke scootmobiel aan uw wensen voldoet en maken een PGB-offerte met een 5-, 6-, of 7-jarige onderhoudsovereenkomst.

Heeft u al een indicatie ontvangen? Dan is uw gemeente volgens de WMO verplicht mee te werken aan een scootmobiel verstrekt via het PGB. 

Neem gerust contact op voor alle informatie rond een WMO of PGB aanvraag. Bel ons voor meer informatie op 020-2504525 of gebruik voor een passende PGB offerte het formulier hieronder;

[powr-form-builder id="a42d67f2_1682507651"]

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box