Terug

Rollz Motion Rhythm

  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm
  • Rollz Motion Rhythm

€ 1.299,-Gratis verzending

3-5 werkdagen

    Aan verlanglijst toevoegen

    • Showroom in Landsmeer TooltipKom vrijblijvend langs in onze showroom. Producten zien, voelen & uitproberen. Zonder afspraak!
    • Klantgerichte service
    • Levering naar NL & BE
    • Gratis bezorging vanaf €50,- (NL)
    Placeholder9,4

    Goede service!

    “Bestelling naar tevredenheid afgerond. Telefonisch goede adviezen gehad. Levering volgens verwachting.”

    Productomschrijving

    Rollz Motion Rhythm

     
    De Rollz Motion Rhythm is een revolutionaire rollator bedoeld voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson. Doordat het model helpt bij een verstoord looppatroon, kan de rollator ook geschikt zijn voor mobiliteitsletsel, bijvoorbeeld bij mensen die een beroerte hebben gehad.
     
     
     
     
    De rollator heeft een ultralicht aluminium frame en is eenvoudig op te vouwen. Hierdoor is het model gemakkelijk op te bergen in de kofferbak, trein en vliegtuig. De Rollz Motion Rhythm is voorzien van veilige trommelremmen die geschikt zijn voor droge en natte omstandigheden. Door de grote achterwielen kunt u met gemak stabiel over alle soorten terrein verplaatsen.
     
    Ongeveer de helft van de Parkinsonpatiënten ervaart bevriezingsmomenten, ook wel 'freezing' genoemd. De loopbewegingen worden plotseling onderbroken. De voeten lijken aan de grond vast te zitten en het is moeilijk om uit zo'n starheid te komen. De Rollz Motion Rhythm heeft de nieuwste snufjes die een bevriezingsmoment kan onderbreken en ook de start en het in stand houden van de loopbeweging stimuleren. De Parkinson Rollator biedt de nodige ondersteuning en stabiliteit om weer zelfstandig en zelfverzekerd te kunnen lopen.
     
    De rollator heeft drie verschillende signalen, die afzonderlijk op de rollator of via de bijbehorende telefoon-app instelbaar zijn;

     

    1. Een visueel signaal

    De rollator projecteert een horizontale lijn voor de voeten die helpt om momenten van bevriezing door te breken. Omdat de kleur groen het beste wordt waargenomen door het menselijk oog, heeft de laser een felgroene kleur. Als u zich voorstelt dat u over de streep moet stappen, stimuleert het de hersenen om de juiste spierbewegingen te vinden. Bij bochten verandert de laser mee met uw bewegingen, waardoor u bij elk looppatroon ondersteund wordt.

     

    2. Een auditief signaal

    Vaak ervaren mensen met parkinson moeite met het starten van de loopbeweging. De Rollz Motion Rhythm heeft een ingebouwde metronoom die bijdraagt om te starten met lopen. De snelheid en het volume van de metronoom kunnen worden gepersonaliseerd.

     

    3. Een kinetisch signaal

    De handvaten van de rollator hebben een vibratiefunctie. Net zoals de metronoom zijn deze trillingen ook instelbaar op frequentie en aantal trillingen.

     

    Instelbaar via de smartphone-app

    Naast dat de Rollz Motion Rhythm op de rollator zelf instelbaar is, is het ook mogelijk om met een bijbehorende app op een smartphone de toonhoogte, geluidsintensiteit en patroonlengte van de signalen in te stellen. Vaak gebeurt dit in samenwerking met een specialist, zoals een fysiotherapeut. De specialist bij wie u in behandeling bent, kan de rollator vervolgens personaliseren op basis van uw training en omstandigheden. De app, genaamd Rollz, kan gratis gedownload worden op een smartphone of tablet voor zowel iOS als Android.
     
    Het Rollz Motion Rhythm wordt vaak gezien in revalidatietrainingen voor neurologische aandoeningen en mobiliteitsblessures. Doordat de app instellingen ook op afstand in te stellen zijn, kan het hulpmiddel met toestemming gebruikt worden tijdens looptraining met de behandelaar. De behandelaar kan tijdens oefeningen de instellingen aanpassen en op basis van de resultaten de meest geschikte signalen instellen.
     

    Info

    Info

    Wij begrijpen dat het vinden van de juiste hulpmiddelen om voor jezelf of je naaste te zorgen een uitdaging kan zijn. Daarom bieden wij een breed scala aan zorghulpmiddelen die het dagelijks leven gemakkelijker kunnen maken.

    Meer informatie

    Heeft u vragen over een product? Bel, chat of mail met ons. Wilt u een product uitproberen? Kom vrijblijvend langs bij ons in de showroom. Wij staan voor u klaar.

    Product tags

    Reviews

    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Rollz Motion Rhythm

      Rollz Motion Rhythm

      € 1.299,-

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »